Lahodný a příjemně hustý - takový je avokádový olej. Skvělý do zeleninových salátů, rostlinných pomazánek, marinád a domácích majonéz. Své užití má i v teplé kuchyni. Celý popis
Tento za studena lisovaný, BIO certifikovaný avokádový olej vyniká lahodnou chutí a příjemně hustou konzistencí. Skvělý je do zeleninových salátů, rostlinných pomazánek, grilovacích marinád a domácích majonéz. Při vysokých teplotách se nepřepaluje, je proto vhodný i na vaření, pečení a smažení.
Zdroj síly a vitality- tak je na plody hruškovce přelahodného, výživná avokáda, nahlíženo po celá tisíciletí. Vysoce cennými byly již pro staré Aztéky, kteří si z nich jako první lisovali avokádový olej.
Hruškovec přelahodný //(Persea gratissima)// - statný, stálezelený strom původem z Mexika. Tolik oblíbený avokádový olej je získáván z dužin jeho plodů šetrným způsobem, lisováním za studena.
Avokádový olej je přirozeným zdrojem v tuku rozpustných vitaminů, minerálů a nenasycených mastných kyselin, zejména kyseliny olejové. Při vysokých teplotách se nepřepaluje, je proto vhodný i na vaření, pečení a smažení. [1]
Avokádový olej se vyznačuje příjemně hustou konzistencí a lahodnou chutí, která nepřebíjí další ingredience. Skvělý je do zeleninových salátů, rostlinných pomazánek a grilovacích marinád. Připravit si z něj můžete i domácí avokádovou majonézu.
Při vysokých teplotách se nepřepaluje, je proto vhodný i na pečení, vaření a smažení.
Keňa
[1] Allan, W.; Marie, W.; Laurence, E.; et al. 2 - Avocado Oil. //Gourmet and Health-Promoting Specialty Oils// 2009, 73–125.