Garance dodání do vánoc platí pro objednávky do 17.12.2024 / v případě našich tonerů TEKO® skladem do 19.12.2024/. Od 23.12.-1.1.2025 máme zavřeno a budeme se na Vás těšit opět od 2.1.2025. Tým TEKO®

BEWIT Jablečný ocet, BIO - 5 L

BEWIT Jablečný ocet, BIO - 5 L

BIO certifikovaná jablka. Žádná filtrace a pasterizace. Jemně kyselá chuť a blahodárné účinky. To je náš jablečný ocet, který výborně dochutí i zakonzervuje. [ https://res.cloudinary.com/dheoyhklr/image/upload/v1715863754/guinnessuv-rekord/joska-salek-kategorie-rekord.png .(Rekordman Josef Šálek doporučuje) ] Celý popis

Výrobce: Bewit

BEWIT Jablečný ocet, BIO - 5 L

Kód zboží: 4000000500000014
573 Kč
511,61 Kč bez DPH
573 Kč
511,61 Kč bez DPH
Dostupnost na centrálním skladě
  • Expedice do 48 hodin (5+ ks)
V případě objednávky většího množství, než je skladem, se dostupnost může změnit. O změně dostupnosti zboží Vás budeme informovat. Děkujeme za pochopení.

Popis

Historie

V hlavní roli metoda pokus-omyl

Do dnešní doby není tak úplně jasné, kdo první ocet objevil, kde k tomu došlo a kdo první tento široce využitelný nápoj používal. Ať už je vznik octa spojován s historií Keltů, nebo s historií západní Římské říše, jedno je jasné. Výroba jablečného octa je bezesporu spojená s hlavní nezaměnitelnou surovinou – s jablky a s jejich historií.

Původ jablek je směřován do oblasti Eurasie, odkud byly díky neustálému přemisťování tehdejších dobyvatelů a kolonistů široce distribuovány napříč celému světu. Předpokládá se, že výroba prvního jablečného octa souvisela s objevem kvasinek nacházejících se v okolní přírodě a jejich následnou aplikací. A jak už tomu bývá, právě metoda pokus-omyl pomohla ke vzniku jablečného octa, který známe dnes.

O pozitivních účincích jablečného octa vás jistě poučí snad každá babička, která s tímto všestranným pomocníkem určitě přišla do kontaktu. Veškeré babské a jiné rady dohledáte také v knihách tradiční lidové medicíny. Rozhodně tak na tuto obyčejně neobyčejnou potravinu nezapomínejte.

 

Pěstování a výroba

Šetrně zpracovaná BIO jablka

Výchozí surovinou pro výrobu jablečného octa jsou BIO certifikovaná jablka. Prostřednictvím procesu zvaného fermentace dochází k přeměně v jablcích obsažených cukrů na jejich kvasné produkty. Ty se souhrnně označují jako ocet.

Výsledný ocet není filtrován ani pasterován. V rámci šetrného zpracování je v octu viditelný a zcela přirozený zákal, který není na závadu. Naopak je důkazem toho, že ocet během výroby nebyl filtrován ani tepelně zatěžován.

Původ

Itálie

 

Složení a vlastnosti

Poznejte blahodárnost jablečného octa

Jablečný ocet se vyznačuje jantarovou barvou. Díky šetrnému způsobu zpracování a vynechání filtrace a pasterizace je ve výsledném octu zachováno maximální množství vitamínů, minerálů a také enzymů. Velký význam mají v octu přítomné látky vzniklé během kvašení, pro které je ocet spojován s jeho blahodárným působením.

Kyselost jablečného octu je 10 %.

 

Použití

Výborné dochucovadlo i konzervant

Díky své jemně kyselé chuti a jablečné vůni je tento ocet výborným dochucovadlem při přípravě zeleninových salátů, různých pokrmů a sladkokyselých marinád. Konzervačních vlastností jablečného octa lze také využít při konzervaci různých typů zeleniny. Pro jeho působení jej můžete v naředěné formě popíjet formou osvěžujícího nápoje. Nebo ho můžete užívat takzvaně na „na lžičku“.

 

Na závěr

  • 100% přírodní
  • Bez barviv a konzervantů
  • Nepasterovaný
  • Tepelně nezpracovaný

 

Zdroje

HLEBOWICZ, Joanna et al., 2007. Effect of apple cider vinegar on delayed gastric emptying in patients with type 1 diabetes mellitus: a pilot study. BMC Gastroenterology. 7(46), 1-6.

BÁRDOS, László a Balázs BENDER, 2012. EFFECT OF APPLE CIDER VINEGAR ON PLASMA LIPIDS (MODEL EXPERIMENT IN MICE). Potravinárstvo. 6(1), 1-4.

H. BUDAK, Nilgun et al., 2011. Effects of Apple Cider Vinegars Produced with Different Techniques on Blood Lipids in High-Cholesterol-Fed Rats. Jornal of Agricultural and Food Chemistry. 59(12), 6638-6644.

NAZIROGLU, Mustafa, Mustafa GULER a Cemil OZGUL, 2014. Apple Cider Vinegar Modulates Serum Lipid Profile, Erythrocyte, Kidney, and Liver Membrane Oxidative Stress in Ovariectomized Mice Fed High Cholesterol. The Journal of Membrane Biology. (247), 667-673.

WATSON, Ben, 2013. Cider, Hard and Sweet: History, Traditions, and Making Your Own [online]. 3. Countryman Press [cit. 2020-10-21]. ISBN 1581572077. Dostupné z: https://books.google.cz

Parametry

Hmotnost
6.4 Kg

Alternativní zboží

Expedice do 48 hodin

Expedice do 48 hodin

Expedice do 48 hodin

Skladem

Skladem


Expedice do 48 hodin