Náš BIO RAW prášek ze šťávy z mladého ječmene je bohatým zdrojem vitálních enzymů, vitamínů, minerálů, aminokyselin a dalších vysoce prospěšných látek v jejich čistě přírodní podobě. Díky patentovanému procesu výroby je navíc plně rozpustný. Rozmíchat jej můžete ve vodě, rostlinném mléce či jiném studeném nápoji. BIO RAW Mladý ječmen je k dispozici ve dvou variantách: 250 g ve skleněné dóze a 400 g v papírovém sáčku. [ https://res.cloudinary.com/dheoyhklr/image/upload/v1715863754/guinnessuv-rekord/joska-salek-kategorie-rekord.png .(Rekordman Josef Šálek doporučuje) ] Celý popis
Pro vysoký obsah vitálních enzymů, vitamínů, minerálů, aminokyselin a mnoha dalších vysoce prospěšných látek je prášek ze šťávy z mladého ječmene zcela výjimečnou superpotravinou. Díky patentovanému procesu výroby zahrnujícímu tzv. juicing je ve vodě plně rozpustný. BIO i RAW kvalita je u něj garantována.
Obě formy ječmene obsahují stejné spektrum prospěšných látek, avšak v jiné koncentraci. Pro vysoký obsah vlákniny je prášek, v porovnání s práškem ze šťávy z mladého ječmene, méně koncentrovaným zdrojem těchto látek. Obsažená vláknina prášek nejen “naředí”, ale podílí se také na jeho horší rozpustnosti a světlejší barvě.
Zelený ječmen je jednou z nejstarších kulturních rostlin vůbec. Dochované písemnosti dokládají, že i když je původem z Asie, velmi oblíbeným se stal také na území dnešní Evropy. Ve starověkém Římě byl dokonce jedním z nejdůležitějších doplňků podávaných gladiátorům pro zlepšení jejich výkonu. [1,2]
Ječmen (Hordeum vulgare) - velmi rychle rostoucí rostlina, jejíž výhonky jsou sklízeny již dvacátý den od zasazení semen. Tedy v okamžiku kdy nasály maximální množství výživných látek potřebných pro růst a život celé rostliny.
V první fázi výroby jsou čerstvě sklizené výhonky ječmene rozmixovány s odměřeným množstvím vody. Rozpustné látky přecházejí do fáze vodné. Naopak vláknina a další nerozpustné složky jsou z média postupně odstraňovány. Tímto způsobem vzniklý tmavě zelený džus je poté usušen na výslednou práškovou formu.
Teplota celého výrobního procesu je regulována tak, aby nepřesáhla 41 °C. Obsah aktivních enzymů a dalších výživných látek je tímto způsobem maximálně ochráněn.
Díky rané době sklizně a šetrnému způsobu zpracování je prášek ze šťávy z mladého ječmene bohatým zdrojem vitálních enzymů, vitamínů, minerálů a dalších vysoce prospěšných látek v jejich čistě přírodní podobě. [1,2]
Navíc je přirozeně bezlepkový - je proto vhodný i pro osoby s nesnášenlivostí lepku a celiaky.
Zelený ječmen:
ON HOLD seznam – Jedná se o seznam látek a jejich vztahu ke zdraví, které byly zaslány úřadu EFSA k posouzení, avšak EFSA doposud nevydal odborné stanovisko nebo EK dosud nevydala rozhodnutí. Upozorňujeme, že tato tvrzení jsou dočasná.
Náš prášek ze šťávy z mladého ječmene má sytě zelenou barvu a charakteristickou, bylinou chuť. Rozpustit jej můžete ve vodě, rostlinném mléce či jiném oblíbeném nápoji. Pro zachování aktivních enzymů jej nemíchejte s horkými nápoji.
Pro zachování maximální výživové hodnoty doporučujeme rozmíchat prášek dřevěnou či porcelánovou lžičkou, nikoliv lžičkou kokovou, ta může zapříčinit jeho oxidaci.
2 zarovnané kávové lžičky (5 g) prášku denně rozmíchejte ve sklenici vody či jiného studeného nápoje. Doporučená denní dávka prášku ze šťávy z mladého ječmene činí 5 g.
Pro větší využitelnost obsažených látek užívejte ječmen na lačno - půl hodiny před a nebo dvě hodiny po jídle.
Přirozenou vlastností prášku z mladého ječmene je, že velmi snadno váže vlhkost. Po celou dobu skladování jej proto ponechejte v originálním obalu, který po odebrání prášku vždy důkladně uzavřete. Součástí balení je také pohlcovač vlhkosti.
U.S.A.
[1] VENUGOPAL, Shonima a Uma M. IYER, 2010. MANAGEMENT OF DIABETIC DYSLIPIDEMIA WITH SUBATMOSPHERIC DEHYDRATED BARLEY GRASS POWDER. International Journal of Green Pharmacy. 4(4), 1–6. [2] ZENG, Yawen et al., 2018. Preventive and Therapeutic Role of Functional Ingredients of Barley Grass for Chronic Diseases in Human Beings. Hindawi-Oxidative Medicine and Cellular Longevity. 1–15.