Tento jemný a nasládlý olej příjemně oříškové chuti dodá snídaňovým kaším, salátům a luštěninovým pomazánkám úplně jiný rozměr. V orientální kuchyni se bez něj neobejdete. Celý popis
Jemný, nasládlý, příjemně oříškový - takový je za studena lisovaný olej z vlašských ořechů. Výborný je do snídaňových kaší, salátů a luštěninových pomazánek, kterým dodává úplně jiný rozměr. Tradičně je přidáván i do mnoha studených pokrmů orientální kuchyně.
Vysoce výživné vlašské ořechy byly důvěrně známou pochoutkou již starým Římanům, kteří si je s oblibou přidávali do svých tradičních pokrmů. Nazývali je Jovis glans, podle boha Jupitera, jemuž zasvětili právě ořešák.
S odstupem času se z těchto ořechů začal lisovat medově zlatavý olej, který se díky snadné vstřebatelnosti a vysokému obsahu cenných antioxidantů ujal i v kosmetickém průmyslu.
Ořešák královský (Juglans regia) - je mohutným listnatým stromem dorůstajícím do výšky až 50 metrů. Výsledný olej je získáván z jeho dokonale zralých plodů šetrným způsobem, lisováním za studena.
Pro vysoký obsah esenciálních mastných kyselin je olej z vlašských ořechů velmi výživným rostlinným olejem. Omega-6 mastná kyselina linolová je v oleji obsažena dokonce v množství přesahující 50 %, omega-3 mastná kyselina α-linolenová je zastoupena z 15-ti %.
Náš olej z vlašských ořechů je získáván lisováním za studena, kdy si díky dodržení nízkých teplot zpracování a vynechání rafinace zachovává maximální množství vitamínů, minerálů a dalších tělu prospěšných látek.
Olej z vlašských ořechů disponuje jemnou, nasládlou a příjemně oříškovou chutí. Výborný je do snídaňových kaší, salátů a luštěninových pomazánek, kterým dodává úplně jiný rozměr. Tradičně je přidáván i do mnoha studených pokrmů orientální kuchyně.