Odlehčete svou kuchyni s oblíbeným extra panenským olivovým olejem, který si vás získá vysokou kvalitou, lahodnou chutí a příjemnou vůní. Díky početným benefitům pro tělo je jedním z pilířů vyváženého stravování. Celý popis
Spolehněte se na náš jemný a 100% čistý extra panenský olivový olej. Pochází z těch nejlepších oliv, které zrály pod jižním sluncem, byly ručně sesbírány a mechanicky, za nízkého tlaku a nízkých teplot lisovány, aby ze sebe vydaly to nejlepší.
Olivový olej tvoří základ středomořské stravy. Pokrmy doladí svou typickou olivovou chutí a vůní. Vysoká nutriční hodnota a nezaměnitelné smyslové vlastnosti ho předurčují pro studenou kuchyni.
Je ideální do salátů, pomazánek, dipů, těstovin, k ozdobení studených i teplých polévek, ale také jen tak na pečivo. Španělé milují chleba s olivovým olejem a rajčetem, pro Řeky je zase typický chléb ovoněný tymiánem a olivovým olejem.
Olivový olej vyniká vysokým podílem prospěšných nenasycených mastných kyselin, kterých může být až 70 %. Šetrná výroba zachovává maximální množství minerálů, v tuku rozpustných vitamínů a dalších důležitých látek včetně tzv. polyfenolů, které účinkují jako antioxidanty.
Olivový olej působí blahodárně na celé tělo a napomáhá k udržení štíhlé linie. Prospívá navíc nejen zevnitř, ale také zvenčí. Bývá součástí výživné a pěsticí kosmetiky pro suchou a problematickou pokožku či anti-aging přípravků.
Univerzální zelený poklad pro zdravý životní styl.
100% přírodní, bez konzervantů a barviv
Extra panenský, za studena lisovaný, získávaný pouze mechanickými postupy
Jemná chuť a vůně
Zdroj antioxidantů a vitamínů rozpustných v tucích
Vysoký podíl vhodných tuků – nenasycených mastných kyselin
Podpora ideální hmotnosti
Olivovník evropský //Olea Europaea// je jednou z nejstarších kulturních plodin. Pochází z Íránu, ale brzy se rozšířil do oblastí okolo Středozemního moře. Vysoce si jej cenili už antičtí Řekové, pro které byl symbolem bohatství, hojnosti, moci, plodnosti a míru. Mnohokrát se o olivovníku, olivách i oleji z nich zmiňuje Bible. Důležitým symbolem je tento strom pro křesťany, Židy i muslimy. Odpradávna se využíval pro kosmetické, kulinářské i léčebné účely.
Olivovníky jsou specifické tím, že rostou velmi pomalu, první olivy mají až po dvaceti i více letech růstu. Zato však prospívají mimořádně dlouho, výjimkou nejsou stromy plodící i 150 let. Olivovníkové háje tak tvoří cenné rodinné dědictví, které se předává z generace na generaci.
Tak, jako si nedovedeme představit vyprahlou středomořskou krajinu bez typických pokroucených stromů se šedozelenými listy, není myslitelná ani tamní kuchyně bez oliv a olivového oleje.
Olivový olej se vyrábí lisováním oliv. Podle procesu výroby se dělí na několik skupin. Nejvyšší kvalitu má extra panenský (extra virgin) olivový olej, z prvního lisování za studena.
Aby mohl nést toto označení, musí se olivy zpracovat do 24 hodin od sklizně, a to výhradně mechanicky, za nízkého tlaku a při nízkých teplotách do 27 °C. Během lisování takto kvalitního olivového oleje se nepoužívají žádná rozpouštědla ani jiné chemikálie. Poté se olej pouze filtruje, aby se zbavil zbytků oliv.
Hodnota acidity olivového oleje je 0,58 %, což svědčí o jeho vysoké kvalitě.
Ing. Denisa Pláničková Specialista potravin +420 731 781 314 denisa.planickova@bewit.love www.bewit.love
BEWIT Natural Medicine, s.r.o., Michalská 2030, 710 00 Ostrava, Czech Republic
Vyrábíme a dodáváme esenciální oleje certifikované terapeutické kvality a další výrobky podporující zdravý životní styl. To vše prostřednictvím systému Osobní franšízy BEWIT.
Olivový olej se hodí k ochucení zeleninových salátů a dresinků, těstovin, studených polévek či pečiva. Tento olivový olej není vhodný k tepelné úpravě.
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Extra panenský olivový olej (//Olea Europaea Fruit oil//)
Kréta