Acai berry – vyhledávaná superpotravina bohatá na antioxidanty je unikátní přísadou tohoto prawteinu. Společně s dalšími obsaženými surovinami vytváří komplexní produkt pro harmonii navozující podporu, a to té nejvyšší možné kvality. Celý popis
Prawtein je obohacený o temné, purpurově červené plody vysoké palmy euterpe brazilské, která roste v tropických oblastech Jižní Ameriky. Už tisíce let jsou tyto plody, známé jako acai berry, nenahraditelnou součástí tamější domorodé medicíny. Pro svůj velmi vysoký obsah antioxidantů patří dodnes acai berry do skupiny celosvětově žádaných superpotravin.
Neobyčejná červená řepa, znamenitá řeřicha peruánská, věhlasná withanie snodárná, působivá gynostema pětilistá a užitečné kopřiva. Pro blahodárné působení nejen těchto surovin je prawtein ACAI BERRY PLUS doslova koktejlem širokého spektra biologicky aktivních látek a antioxidantů, a to v té nejpřirozenější podobě. Prawtein ACAI BERRY PLUS je tak celkovou, harmonii navozující podporou.
Základní složkou prawteinů jsou 100% přírodní BIO RAW fermentované nepražené kakaové boby. Po samotném sušení na slunci se tyto kakaové boby zbavují slupek a drtí se na nibsy. Ty se následně i s ostatními surovinami melou na jednotnou hmotu – výsledný prawtein, a to dosud tím nejšetrnějším způsobem.
Samotné nepražené kakaové boby jsou významným zdrojem nejen širokého spektra vitamínů, minerálů a cenných fytonutrientů, ale také jakostního kakaového másla, rostlinných proteinů a účinných antioxidantů. Mimo to jsou takto kvalitní kakaové boby nejlepším přírodním zdrojem velkého množství lehce stravitelného hořčíku a potřebné organické síry.
BIO RAW OMEGA COMPLEX obohacuje složení prawteinu o hodnotné, lehce vstřebatelné výtažky z BIO certifikovaných mořských řas. Ty pocházejí ze západního pobřeží Irska, tedy z nejčistších vod severního Atlantiku. Výtažky z pupenů, které jsou součástí BIO RAW GEMMA COMPLEXU, doplňují složení výrobku o látky podílející se na ochraně a výstavbě nových rostlinných soustav.
Spolu s certifikovanými CTEO® esenciálním oleji, sušenými bylinkami, výjimečnými superpotravinami a přírodními sladidly představují naše prawteiny zcela jedinečný produkt v té nejvyšší možné kvalitě.
Šetrné zacházení, 100% přírodní suroviny a nízké teploty zpracování. To je kombinace, při které si prawtein zachovává maximální množství vitálních enzymů = je stále živý.
Důkazem této živosti mohou být i mírné enzymatické změny textury a vůně. A to přesto, že složení prawteinů je zcela neměnné... I ve volné přírodě jsou tyto změny zcela přirozené a žádané.
Každý prawtein je zcela bezpečný. Pomáhají mu v tom přirozeně obsažené antioxidanty, vysoký podíl kvalitních tuků a esenciální látky s konzervační aktivitou.
Abychom dodrželi zásady RAW výrobku, vynechává se během výroby takzvaná temperace. Ta zpravidla probíhá při teplotách kolem 47 °C a více. Kakaové máslo pak přirozeně vytváří poměrně stabilní ostrohranné krystalky a částečně uvolněný tuk může vyvstávat na povrch výrobku = vzniká patina.
Každý prawtein obsahuje různé ingredience, které mohou takto vzniklou patinu zbarvovat do různých odstínů. Ty však nejsou vůbec na závadu.
Výrobky BEWIT® PRAWTEIN® splňují veškeré RAW zásady – s tou nejšetrnější technologií současnosti regulujeme teplotu výrobního procesu tak, aby nepřesáhla 42 °C. Tím zabraňujeme ztrátám cenných, tepelně labilních látek a přirozeně obsažených enzymů = zbytečně neznehodnocujeme výsledný produkt.
Samotné složení prawteinů jsme navrhli tak, aby nebylo zapotřebí ani špetky stabilizátorů, barviv, plnidel a jiných syntetických látek. Při vývoji a výrobě jsme vycházeli jak z nejmodernějších poznatků vědy, aktuálních vědeckých studií a postupů, tak ze zkušeností našich předků. Též jsme dodrželi zásady SPAGYRIE – dokonalých postupů zpracování rostlin, které jsou běžně neuskutečnitelné.
Neodmyslitelnou součástí jsou také zcela jedinečné prvky LIGHT ESSENCE a GOLD ESSENCE, při jejichž výrobě používáme 24k zlato. Přesné postupy výroby jsou však výrobním tajemstvím společnosti BEWIT®.
3 x denně jedna až dvě malé (espresso) lžičky. Hrdlo lahvičky bylo zvoleno tak, aby jím větší než espresso lžička neprošla.
100 ml Prawteinu odpovídá přibližně 110 g, v závislosti na receptuře se toto množství může malinko lišit.
MIAO, Liuping a Tong WU, 2014. Chapter 17 - Açaí (Euterpe oleracea Mart.) Liquefied Pulp for Drinking and their Antioxidant Capacities During Processing. Processing and Impact on Antioxidants in Beverages. 165-172.
HOGAN, Shelly et al., 2010. Antiproliferative and antioxidant properties of anthocyanin-rich extract from açai. Food Chemistry. 118(2), 208-214.
SADOWSKA-KRĘPA, E et al., 2015. Effects of supplementation with acai (Euterpe oleracea Mart.) berry-based juice blend on the blood antioxidant defence capacity and lipid profile in junior hurdlers. A pilot study. Biology of Sport. 32(2), 161-168.
G. SCHAUSS, ALEXANDER et al., 2006. Antioxidant Capacity and Other Bioactivities of the Freeze-Dried Amazonian Palm Berry, Euterpe oleraceae Mart. (Acai). Journal of Agricultural and Food Chemistry. 54(22), 8604-8610.