Naberte dech se směsí bylin, která je unikátní přísadou tohoto prawteinu. Společně s dalšími obsaženými surovinami vytváří komplexní produkt obnovující harmonii, a to té nejvyšší možné kvality. Celý popis
Už od nepaměti jsme vystaveni různým výkyvům jak vnitřního, tak vnějšího světa. Ať už na bázi denní, nebo jen v určitém období těmto nepříjemným nástrahám čelíme a snažíme se jim odolat. Poddejte se harmonii pramenící ze samotné přírody a znovu naberte svůj dech.
Pozoruhodná aloe vera, silný koriandr, neobyčejná červená řepa, užitečná kopřiva a věhlasná withanie snodárná. Tato směs, spolu s dalšími v prawteinu ALG přítomnými surovinami, vám bude v těchto chvílích pevnou oporou. Ať už jste více či méně choulostiví na vlivy okolí, dejte šanci přírodě – být v souladu sám se sebou a s vnějším okolím je zkrátka klíčové.
Základní složkou prawteinů jsou 100% přírodní BIO RAW fermentované nepražené kakaové boby. Po samotném sušení na slunci se tyto kakaové boby zbavují slupek a drtí se na nibsy. Ty se následně i s ostatními surovinami melou na jednotnou hmotu – výsledný prawtein, a to dosud tím nejšetrnějším způsobem.
Samotné nepražené kakaové boby jsou významným zdrojem nejen širokého spektra vitamínů, minerálů a cenných fytonutrientů, ale také jakostního kakaového másla, rostlinných proteinů a účinných antioxidantů. Mimo to jsou takto kvalitní kakaové boby nejlepším přírodním zdrojem velkého množství lehce stravitelného hořčíku a potřebné organické síry.
BIO RAW OMEGA COMPLEX obohacuje složení prawteinu o hodnotné, lehce vstřebatelné výtažky z BIO certifikovaných mořských řas. Ty pocházejí ze západního pobřeží Irska, tedy z nejčistších vod severního Atlantiku. Výtažky z pupenů, které jsou součástí BIO RAW GEMMA COMPLEXU, doplňují složení výrobku o látky podílející se na ochraně a výstavbě nových rostlinných soustav.
Spolu s certifikovanými CTEO® esenciálním oleji, sušenými bylinkami, výjimečnými superpotravinami a přírodními sladidly představují naše prawteiny zcela jedinečný produkt v té nejvyšší možné kvalitě.
Šetrné zacházení, 100% přírodní suroviny a nízké teploty zpracování. To je kombinace, při které si prawtein zachovává maximální množství vitálních enzymů = je stále živý.
Důkazem této živosti mohou být i mírné enzymatické změny textury a vůně. A to přesto, že složení prawteinů je zcela neměnné... I ve volné přírodě jsou tyto změny zcela přirozené a žádané.
Každý prawtein je zcela bezpečný. Pomáhají mu v tom přirozeně obsažené antioxidanty, vysoký podíl kvalitních tuků a esenciální látky s konzervační aktivitou.
Abychom dodrželi zásady RAW výrobku, vynechává se během výroby takzvaná temperace. Ta zpravidla probíhá při teplotách kolem 47 °C a více. Kakaové máslo pak přirozeně vytváří poměrně stabilní ostrohranné krystalky a částečně uvolněný tuk může vyvstávat na povrch výrobku = vzniká patina.
Každý prawtein obsahuje různé ingredience, které mohou takto vzniklou patinu zbarvovat do různých odstínů. Ty však nejsou vůbec na závadu.
Výrobky BEWIT® PRAWTEIN® splňují veškeré RAW zásady – s tou nejšetrnější technologií současnosti regulujeme teplotu výrobního procesu tak, aby nepřesáhla 42 °C. Tím zabraňujeme ztrátám cenných, tepelně labilních látek a přirozeně obsažených enzymů = zbytečně neznehodnocujeme výsledný produkt.
Samotné složení prawteinů jsme navrhli tak, aby nebylo zapotřebí ani špetky stabilizátorů, barviv, plnidel a jiných syntetických látek. Při vývoji a výrobě jsme vycházeli jak z nejmodernějších poznatků vědy, aktuálních vědeckých studií a postupů, tak ze zkušeností našich předků. Též jsme dodrželi zásady SPAGYRIE – dokonalých postupů zpracování rostlin, které jsou běžně neuskutečnitelné.
Neodmyslitelnou součástí jsou také zcela jedinečné prvky LIGHT ESSENCE a GOLD ESSENCE, při jejichž výrobě používáme 24k zlato. Přesné postupy výroby jsou však výrobním tajemstvím společnosti BEWIT®.
3 x denně jedna až dvě malé (espresso) lžičky. Hrdlo lahvičky bylo zvoleno tak, aby jím větší než espresso lžička neprošla.
100 ml Prawteinu odpovídá přibližně 110 g, v závislosti na receptuře se toto množství může malinko lišit.
USMANOVA, G. A. et al., 2018. GC-MS STUDY OF NONPOLAR CONSTITUENTS OF Juniperus communis NEEDLES. Chemistry of Natural Compounds. 54(4), 781-783.
TUNÓN, H., C. OLAVSDOTTER a L. BOHLIN, 1995. Evaluation of anti-inflammatory activity of some Swedish medicinal plants. Inhibition of prostaglandin biosynthesis and PAF-induced exocytosis. Journal of Ethnopharmacolog. 48, 62-76.
HĘŚ, Marzanna et al., 2019. Aloe vera (L.) Webb.: Natural Sources of Antioxidants – A Review. Plant Foods for Human Nutrition. 74, 255-265.
G. NAIR, Muraleedharan et al., 2006. Ashwagandhanolide, a Bioactive Dimeric Thiowithanolide Isolated from the Roots of Withania somnifera. Journal of natural products. 69(12), 1790-1792.