Zdroje přírodního vitaminu C v BEWIT PRAWTEIN C PLUS umožňují působit na celkovou harmonii a obranyschopnost lidského organismu. Vitamin C synergicky s ostatními prvky prawteinu pomáhá navracet tělo do jeho přirozenosti, fyzického a psychického zdraví. Chuť produktu může být díky obsaženým superpotravinám s obsahem vitamínu C trpká až velmi kyselá. Celý popis
Šípky, červená řepa, divoké borůvky, řeřicha peruánská, indický angrešt amalaki či exotické ovoce camu camu. . Tyto zcela odlišné superpotraviny mají jedno společné, a to vitamin C. [1] Navíc jsou zdrojem mnoha dalších vitaminů, minerálů a fytonutrientů. [2,3,4] Chuť produktu díky výše zmíněným superpotravinám může být trpká až velmi kyselá.
Základní složkou prawteinů jsou 100% přírodní BIO RAW fermentované nepražené kakaové boby. Po samotném sušení na slunci se tyto kakaové boby zbavují slupek a drtí se na nibsy. Ty se následně i s ostatními surovinami melou na jednotnou hmotu – výsledný prawtein, a to dosud tím nejšetrnějším způsobem.
Samotné nepražené kakaové boby jsou významným zdrojem nejen širokého spektra vitamínů, minerálů a cenných fytonutrientů, ale také jakostního kakaového másla, rostlinných proteinů a účinných antioxidantů. Mimo to jsou takto kvalitní kakaové boby nejlepším přírodním zdrojem velkého množství lehce stravitelného hořčíku a potřebné organické síry.
BIO RAW OMEGA COMPLEX obohacuje složení prawteinu o hodnotné, lehce vstřebatelné výtažky z BIO certifikovaných mořských řas. Ty pocházejí ze západního pobřeží Irska, tedy z nejčistších vod severního Atlantiku. Výtažky z pupenů, které jsou součástí BIO RAW GEMMA COMPLEXU, doplňují složení výrobku o látky podílející se na ochraně a výstavbě nových rostlinných soustav.
Spolu s certifikovanými CTEO® esenciálním oleji, sušenými bylinkami, výjimečnými superpotravinami a přírodními sladidly představují naše prawteiny zcela jedinečný produkt v té nejvyšší možné kvalitě.
Šetrné zacházení, 100% přírodní suroviny a nízké teploty zpracování. To je kombinace, při které si prawtein zachovává maximální množství vitálních enzymů = je stále živý.
Důkazem této živosti mohou být i mírné enzymatické změny textury a vůně. A to přesto, že složení prawteinů je zcela neměnné... I ve volné přírodě jsou tyto změny zcela přirozené a žádané.
Každý prawtein je zcela bezpečný. Pomáhají mu v tom přirozeně obsažené antioxidanty, vysoký podíl kvalitních tuků a esenciální látky s konzervační aktivitou.
Abychom dodrželi zásady RAW výrobku, vynechává se během výroby takzvaná temperace. Ta zpravidla probíhá při teplotách kolem 47 °C a více. Kakaové máslo pak přirozeně vytváří poměrně stabilní ostrohranné krystalky a částečně uvolněný tuk může vyvstávat na povrch výrobku = vzniká patina.
Každý prawtein obsahuje různé ingredience, které mohou takto vzniklou patinu zbarvovat do různých odstínů. Ty však nejsou vůbec na závadu.
Výrobky BEWIT® PRAWTEIN® splňují veškeré RAW zásady – s tou nejšetrnější technologií současnosti regulujeme teplotu výrobního procesu tak, aby nepřesáhla 42 °C. Tím zabraňujeme ztrátám cenných, tepelně labilních látek a přirozeně obsažených enzymů = zbytečně neznehodnocujeme výsledný produkt.
Samotné složení prawteinů jsme navrhli tak, aby nebylo zapotřebí ani špetky stabilizátorů, barviv, plnidel a jiných syntetických látek. Při vývoji a výrobě jsme vycházeli jak z nejmodernějších poznatků vědy, aktuálních vědeckých studií a postupů, tak ze zkušeností našich předků. Též jsme dodrželi zásady SPAGYRIE – dokonalých postupů zpracování rostlin, které jsou běžně neuskutečnitelné.
Neodmyslitelnou součástí jsou také zcela jedinečné prvky LIGHT ESSENCE a GOLD ESSENCE, při jejichž výrobě používáme 24k zlato. Přesné postupy výroby jsou však výrobním tajemstvím společnosti BEWIT®.
3 x denně jedna až dvě malé (espresso) lžičky. Hrdlo lahvičky bylo zvoleno tak, aby jím větší než espresso lžička neprošla.
100 ml Prawteinu odpovídá přibližně 110 g, v závislosti na receptuře se toto množství může malinko lišit.
[1] ŁOŃSKA-RYŚ, Ewa Jab, Marta ZALEWSKA-KORONA a Janusz KALBARCZYK. ANTIOXIDANT CAPACITY, ASCORBIC ACID AND PHENOLICS CONTENT INWILD EDIBLE FRUITS. Journal of Fruit and Ornamental Plant Research. 2009, 17(2), 115-120.
[2] FARIA, ANA, JOANA OLIVEIRA, PATRIÄCIA NEVES, PAULA GAMEIRO a CELESTINO SANTOS-BUELGA. Antioxidant Properties of Prepared Blueberry (Vaccinium myrtillus) Extracts. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2005, (53), 6896-6902.
[3] WANGA, Sunan a Fan ZHUB. Chemical composition and health effects of maca (Lepidium meyenii). Food Chemistry. 2019, (288), 422-443.
[4] SCARTEZZINI, P., F. ANTOGNONI a M.A. RAGGI. Vitamin C content and antioxidant activity of the fruit and of the Ayurvedic preparation of Emblica officinalis Gaertn. Journal of Ethnopharmacology. 2006, (104), 113-118.