Vysoce výživná semínka amarantu můžete přidat do kaší, polévek a omáček. Výborně chutnají i pražená. Celý popis
Vysoce výživná semínka amarantu disponují velmi jemnou a neutrální chutí, která nepřebíjí další ingredience. Zahustit jimi můžete kaše, polévky a omáčky. Čerstvě pražená jsou výborná do zeleninových salátů.
Amarant, neboli laskavec, je člověkem znám a využíván již po tisíce let. Velký význam zastával ve výživě Aztéků, Májů a Inků, kteří jej nazývali zázračným zrnem. Pro navýšení nutriční hodnoty je dodnes přidáván do mnoha tradičních pokrmů.
Spolu s pohankou patří amarant do skupiny vysoce výživných pseudocereálií. Tolik oblíbené se staly především pro svůj přirozený obsah potřebné vlákniny, širokého spektra vitamínů, minerálů a mnoha dalších tělu prospěšných látek.
Propagovány jsou jako výborná alternativa klasických obilovin.
Semínka amarantu disponují krémovou barvou a jemnou, neutrální chutí, která nepřebíjí další ingredience. Zahustit jimi můžete kaše, polévky a omáčky. Čerstvě pražená jsou výborná do zeleninových salátů. Mouku z mletého amarantu můžete použít i při přípravě koláčů, sušenek či pečiva.