Sušené višně, přírodní pochoutka plná vitamínů, kterou si pro její nápaditou, kyselkavou chuť jistě oblíbíte. [ https://res.cloudinary.com/dheoyhklr/image/upload/v1715863754/guinnessuv-rekord/joska-salek-kategorie-rekord.png .(Rekordman Josef Šálek doporučuje) ] Celý popis
Sušené višně, přírodní pochoutka plná vitamínů, kterou si pro její nápaditou, kyselkavou chuť jistě oblíbíte. Skvěle vyniknou v domácím müsli, RAW dezertech, ovocných salátech a také v různých dipech a omáčkách. Výborně chutnají i samotné. Možnosti jsou nekonečné, nebojte se experimentovat.
Nádherně kvetoucí stromy višní prorůstaly krajinu podél Kaspického a Černého moře již v období 300 let před naším letopočtem. Jejich šťavnaté plody si získali si nejen antické Řeky, ale také Peršany a Indy. K velkému rozšíření višní přispěli i Římané, díky kterým se sazeničky dostaly do Británie a do dalších koutů světa. [1,2]
Již od nepaměti jsou vyhledávány nejen pro jejich nápaditou chuť, ale také pro příznivé působení, kterého je využíváno v lidové medicíně. Ať už čerstvé či šetrně sušené, všechny představují významného pomocníka. [1,2,3]
Rudě zbarvené plody Višně obecné jsou sklizeny ve stádiu plné zralosti, kdy disponují zcela vyvinutým složením. Ihned po sklizni jsou višně očištěny, vypeckovány a šetrně usušeny.
V rámci zpracování nejsou višně ošetřeny oxidem siřičitým, disponují tak tmavší barvou a jemnější chutí. Nejsou ani doslazovány.
Višně jsou užitečným ovocem plným vitamínů a dalších přirozeně obsažených sloučenin, spojovaných s mnoha podpůrnými účinky. Pro své osvěžující vlastnosti jsou navíc příjemnou vzpruhou.
Už naše babičky věděly, že pravidelná konzumace višní před spaním navozuje krásný spánek. Ať už jsou višně čerstvé či sušené, stačí opravdu jen hrstka.
Složení: 100% BIO RAW višně
Původ: Turecko
Balení: 300 g
Nápaditá, kyselkavá chuť sušených višní skvěle vynikne v domácím müsli, ovocných salátech a v pečených, nepečených i RAW dezertech. Skvěle ozvláštní také různé dipy a omáčky podávané k masovým pokrmům. Výborně chutnají i samotné. Možnosti jsou nekonečné, nebojte se experimentovat.
[1] KIM, D.O., H.J. HEO a Y.J. KIM. Sweet and sour cherry phenolics and their protective effects on neuronal cells. J Agric Food Chem. 2005, 53(26), 9921-9927.
[2] HABAUZIT, Vèronique a Christine MORAND. Evidence for a protective effect of polyphenols-containing foods on cardiovascular health: an update for clinicians. Therapeutic Advances Chronic Disease. 2012, 3(2), 87-106.
[3] HOWATSON, G., P.G. BELL a J. TALLENT. Effect of tart cherry juice (Prunus cerasus) on melatonin levels and enhanced sleep quality. Eur J Nutr. 2012, 8(51), 909-916.